• Temmuzun sarı-kırmızı-turuncu sıcacık renklerini taşıyan mis kokulu kayısı, içerisindeki bol vitamin ve mineralin yanında, lif açısından da en cömert besinlerin başını çekiyor. Kabızlık problemi yaşayan herkese mutlaka bir kez önerilmiş olan kayısıyı, yalnızca bağırsaklara olan faydasıyla anmak ona büyük haksızlık olur. Tazesiyle, kurusuyla, yağıyla, hatta ve hatta çekirdeğiyle bile şifa dağıtan kayısı; bol miktarda A, B, C, E, K ve P vitamini içeriyor. Fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından da bir hayli şanslı olan kayısı; diyabetten kansere, fazla kilolardan iltihaplara kadar pek çok hastalıkla savaşıyor.


    Kayısının Faydaları Nelerdir? 


    İçeriğindeki kan basıncını düşüren potasyum ve likopen gibi antioksidanlar sebebiyle kalp sağlığını korur,
    • Kayısı içeriğindeki Retinol ve Beta Carotene sebebiyle göz sağlığını destekler,
    • Kötü kolesterolü azaltırken, iyi kolesterolü de artırır.
    • Antioksidan kaynağı kayısı, toksinlerin atılmasına yardımcı olur,
    • İçeriğindeki demir ile anemi tedavisine destek olur,
    • C ve A vitamini ile cilt sağlığını korur. Egzama tedavisine destek olur,
    • Kalsiyum açısından zengin kayısı kemik sağlığınızı da korur,
    • Magnezyum ve fosfor içeriği ile hafızayı kuvvetlendirir, beyin gelişimini destekler,
    • Romatizma, migren, bronşit, soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelir,
    • Ateşi düşürür, Böbrek taşlarının düşürülmesine destek olur,
    • B17 vitamini ile kanserli hücrelerle savaşır,
    • Ağız kokusunu önler, ağız içinde yara ve aft oluşumunu engeller.
    • Her haliyle sağlık deposu kayısı çok farklı şekillerde tüketilebiliyor.
    • Yaz aylarının gözdesi taze kayısı, kurutularak da kullanılabiliyor.
    • Kayısı reçeli ile sofraları dahi süsleyen kayısının; sabunu çayı, yağı ve çekirdeği de çeşit çeşit derde deva oluyor.